Goddag, fremmede!

Det ser ud til, at du er ny her. For at komme i gang, klik på en af disse knapper!

Præsentation Mette

Hej

Lidt om mig:

 • Bor i Vestjylland, omgivet af fantastisk natur
 • 49 år
 • Arbejder med IT
 • Persontype: Mellem INTP og INFP, og desuden nyhedssøgende sensitiv (iflg. test på nettet)

Jeg er igang med VIRKELIG at acceptere min persontype.
Trods test for over 20 år siden og flere gang siden, har jeg åbenbart ikke tidligere forstået konsekvenserne.
Jeg har forsøgt at leve op til de ekstrovertes forventninger, og har endda haft mange nedture over at jeg f.eks ikke har en stor omgangskreds at invitere til rund fødselsdag. Jeg har valgt hobbyes med stærkt sammenhold i den tro, at jeg kunne blive en del af det. Ønsket at blive en vigtig person i en gruppe, men altid følt mig i udkanten - selv i familien!

Tænkt på mig selv som socialt handicappet..... Nu vil jeg i stedet prøve at dyrke styrkerne, finde dem og bruge dem.

Dejligt at finde ligesindede herinde :smile:

Kommentarer

 • Redigeret 5. august

  Hej @MetteB

  Velkommen i forum! :)
  Mange tak for din præsentation. Det er skønt at du er åben omkring dine udfordringer ved at være introvert. Så er det lettere at have en erfarings- og vidensudveksling med ligesindede i forum.

  Jeg kender godt det med at forsøge at leve op til ekstrovertes forventninger, og at være i udkanten i forskellige sociale sammenhænge.
  På en del engelsksprogede sider om introverte, har jeg læst lidt om dette introverte paradoks med, at man som introvert ikke ønsker at være den der står i spotlyset hele tiden i centrum i en gruppe, men samtidig frygter at blive ignoreret eller udeladt.

  Interessant at du fortæller, at du ligger mellem INTP og INFP. Ud fra min erfaring med MBTI er det meget forskellige personlighedstyper, selvom det kun er et bogstav til forskel. Ofte er det en god ide, at checke, hvilke fire kognitive funktioner, som hører med, og som man bedst kan identificere sig med.
  F.eks. har INFP følgende fire kognitive funktioner: Fi, Ne, Si, Te, mens INTP har følgende fire kognitive funktioner: Ti, Ne, Si, Fe. Du kan google disse typer og "functions" - der er meget godt læsestof og youtubes til emnet. Det er f.eks stor forskel på om man har Fi, som første kognitive funktion eller Ti, da den første funktion er den absolut stærkeste.

  Ud fra din præsentation og hidtidige indlæg, er mit gæt, at du er mere INTP. Men det er kun et gæt, da jeg ikke kender dig. ;)

  Super god ide at fokusere på styrkerene ved at være introvert i fremtiden, det har jeg også selv valgt at gøre - også her på introvert.dk :smiley: :smiley:

  Mange hilsener
  martin
  introvert.dk

 • Tak for kommentaren, Martin.
  Og ja, der er stor forskel på INTP og INFP. Min historie er nok at jeg egentlig er INFP, for det er der jeg bevæger mig hen i min personlige udvikling - intregritet, drømme og forholde mig til følelser er vigtige emner for mig.

  Men det har altid være nemmere at holde sig til data, når man er usikker på sig selv... også nemmere arbejdsmæssigt. Så jeg arbejder med it/data, men vil egentlig helst arbejde med brugerbehov, datasikkerhed og udvikling. Finder de overordnede perspektiver i at indsamle og bruge data vigtige. Men ofte er det stressende for mig (som introvert, da en ekstrovert forventes), derfor vender jeg tilbage til mere tekniske jobs, som bare ikke er særlig motiverende....
  Kan være lidt svært at skelne ens "ægte" type og det man har tilpasset sig.

  Men ret interessant at dykke ned i disse typer og funktioner :wink:

 • Redigeret 6. august

  Hej @MetteB,
  ja, det er interessant, det du skriver, at du bevæger dig mod INFP.

  Jeg snakkede med en mandelig bekendt for nylig, som fortalte, at han altid troede han var en INFJ-type, men i 2.halvdel af livet havde fundet ud af, at hans "ægte" type var INFP. Før skulle han kontrollere/styre data som leder, men blev meget stresset over det. INFJ er som type mere kontrollerende/styrende end en INFP´er. Nu er han kunstner og arbejder med stress-behandling. Og nu hviler han meget mere i sig selv.

  Jeg kender også godt det du skriver med ikke at være særlig motiveret af mere tekniske job, men i mere sociale jobs forventes ofte mere ekstroverte ansatte på ekstroverte præmisser. Det er et dilemma. Jeg har arbejdet i meget sociale jobs, men brændte ud i dem. Og nu prøver jeg at finde en ny balance arbejdsmæssigt.

Log in eller Registrér for at kommentere.