Goddag, fremmede!

Det ser ud til, at du er ny her. For at komme i gang, klik på en af disse knapper!

Svært ved at huske info om mennesker

MetteBMetteB Indlæg: 4

Vil lige høre om der er andre, som har svært ved at huske nye mennesker?
F.eks. på en arbejdsplads, navne, hvem tager sig af hvad, hvor sidder de, hvad hedder kollegers børn, hvor skulle de hen i ferien, osv...

Jeg har virkelig svært ved at huske alle de her oplysninger - og det gør det svært at følge med socialt, hvilket jeg gerne vil. Og nogen gange kan det blive ret pinligt at spørge for tiende gang.
Men er det en konsekvens af at være introvert - eller har jeg bare en dårlig hukommelse?

Kommentarer

 • MartinMartin Indlæg: 27
  Redigeret august 2018

  Hej @MetteB,

  Jeg kender det godt i forskellige sammenhænge. F.eks. havde jeg svært ved at huske navne, da jeg underviste nye klasser. Men når bare jeg har set navnene på skrift nogle gange, så kunne jeg bedre huske navnene. Så jeg har fundet ud af at, at jeg har en stærk visuel hukommelse med skrift

  Måske skyldes det også, at kollegaers børn og ferie, og andre praktiske detaljer handler også meget om "small talk"-emner, som introverte ofte har det anstrengt med.
  Og især de introverte intuitive typer (IN** indenfor MBTI) finder det ofte mere interessant, at tale om det store billede, generelle emner, koncepter, teorier etc.

  En sidste mulighed er stress-relateret. Det kan være ret stressende at starte på en ny arbejdsplads, og det kan for nogle mennesker belaste deres kortids-arbejdshukommelse?

 • LiseLise Indlæg: 1

  Hej Mette
  Ved godt dette er en gammel tråd jeg skriver på, men kan ikke lade vær, for dette er et meget velkendt problem for mig og jeg er nærmes kendt i min omgangskreds for ikke at kunne huske disse detaljer, specialet navne på folk. Og det er ikke fordi jeg ikke interesser mig for mennesker eller hvad de fortæller, for deres historie kan jeg godt huske, bare ikke hvad de hedder, hvor de er fra og andre fact. Jeg tror også det hænger sammen med at jeg er INFP/INTP mit fokus er mere på hvordan folk har det og deres oplevelse i den historie de fortælle mig end hvad deres barn og mand hedder (ved ikke om det giver mening) Som barn blev mine forældre tit irriteret på mig når jeg ikke kunne fortælle hvad min nye venindes forældre lavede eller hed. Og stadig kan jeg blive beskyldt for ikke at være nok interesseret i mine medmennesker, når jeg ikke kan gengive hvad folk har fortalt mig. Og jeg har virkelig anstrengt mig for at prøve at huske (skrevet tingene ned, for at kunne gå hjem og fortælle det)
  I dag er jeg voksen, men oplever stadig gnidninger med min mor. Hun snakkede og snakker og fortæller alle mulig oplysninger om folk jeg ofte dårligt kender. Og jeg må være ærlig at sige at jeg har svært ved at koncentrere mig om at huske hvad hun fortæller, hvilket hun tolker som manglende interesse.

  Jeg har søgt råd på nettet for at blive bedre til at huske. Rådet er altid at prøve at forbinde navne med nogle visuelle billeder i hovedet. Men det fungere ikke for mig. Kan ikke skabe billeder inde i hovedet samtidigt med at jeg skal høre folks historie.

  Så konklusionen må være at det er mit lod at være den der bliver grint lidt af når jeg for tiende gang spørg om et navn.

Log in eller Registrér for at kommentere.